Čtvrtek
Večeře: Jáhlový nákyp, kimči. Nákyp - olej, cibule, kmín, celer, mrkev, dýně, uzené tofu, sůl. Smíchat s uvařenými jáhlami, dochutit shoyu a krátce zapéct (nemusí být) ...
Pátek
Snídaně: Kaše jáhly + ovesné vločky, povařené švestky s mákem, pražené mandle. Kváskový chléb + raw pomazánka (rozmixovaná sušená rajčata, olivový olej, kapie, česnek, pepř. Vše smíchat s pomačkaným avokádem)
Oběd: Hlívová polévka. Jáhlové knedlíky, svíčková omáčka (cibule, mrkev, celer, pastiňák, dýně), seitan, "brusinky" z černého rybízu a jablečného koncentrátu zahuštěné kukuřičným škrobem. ...
Svačina: Dezert z adzuki, sušených meruněk, rozinek a burákového másla.
Večeře: Polenta, květákový "mozeček" (bílé tofu, cibule, květák), kvašená zelenina ...
Sobota
Snídaně: Kaše z jáhel, ovesných vloček a krupek, rozvar z jablečných povidel a rozinek, pražené lískové ořechy. Kváskový chléb + pomazánka (hummus z cizrny, tahini, pečené červené papriky, chilli, papriky, olivového oleje)
Oběd: Hrachová polévka, pohankové karbanátky (uvařená pohanka, osmahnutá cibule s kysaným zelím, majoránka, česnek. Pohanku smícháme s podušenou zeleninou a zahustíme ovesnými vločkami, dochutíme shoyu a tvarujeme karbanátky, které z obou stran upečeme), polenta, dýňové pyré, vodní pickles (zeleninu zalijeme vlažným roztokem z umeocta a vody 1:4 (raději než 1:2) a necháme v teple kvasit asi 5 dní) ...
Svačina: Burizonový kvádr :-). Raw chipsy (předem namočená semínka - konopné, slunečnicové, dýňové, sezamové, lněné, řepa, pastiňák, mrkev, celer, cibule a česnek, shoyu. Vše projde šnekovým "drtičem", rozprostře se, "pokrájí" (elegantněji se po usušení láme) a dá sušit přes noc v sušičce na 40°C.
Večeře: Oves, cizrna s pórkem a mrkví, kvašená zelenina (červené zelí s křenem) ...
Neděle
Snídaně: Kaše :-) s datlovo rozinkovým rozvarem, pražená slunečnicová semínka. Kváskový chléb + pomazánka (hummus z cizrny, tahini, pečené červené papriky, chilli, papriky, olivového oleje)
Oběd: Boršč, celozrnná rýže, sladkokyselé fazole (uvařené předem namočené fazole, mražená kukuřice, červená paprika, jablečný koncentrát, jablečný ocet, shoyu) topinambury fermentované s cibulí a kmínem ...