Nedělní oběd

Pátek 

Večeře: Rýže basmati natural, seitanový guláš (cibule, hlíva, seitan, paprika), lisovaný salát, kvašená ředkvička (zeleninu zalijeme vlažným roztokem z umeocta a vody 1:4 a necháme při pokojové teplotě kvasit asi 5 dní), "kapary" z pampeliškových poupat, pražená dýňová semínka, raw chipsy (předem namočená semínka - slunečnicová, dýňová, chia, mrkev, cibule a medvědí česnek (již s olivovým olejem a solí), shoyu. Vše projde šnekovým "drtičem", rozprostře se, "pokrájí" (elegantněji se po usušení láme) a dá sušit přes noc v sušičce na 41°C.  

Sobota03

Snídaně: Kaše z jáhel a trochy rýže, rozvar ze švestkových povidel, pražené lískové ořechy, tahini, mrkev, dýňová semínka, nasekaná kvetoucí hluchavka. Kváskový chléb + raw pomazánka (Rozmixovat sušená rajčata, olivový olej, kapie, jarní cibulku, česnek, pepř, sůl. Vše smíchat s pomačkaným avokádem)

Oběd: Květáková polévka, polenta, kostivalový řízek (hraška, mouka, voda), špenát (bršlice, kopřivy, cibule), lisovaný salát, kimchi, raw chipsy (předem namočená semínka - slunečnicová, dýňová, chia, mrkev, cibule, řepa, česnek, shoyu), vodnice, květ pampelišky.

Svačina: Kukuřičný dezert s rebarborou, jablky a jostou.  

Večeře: Špaldové těstoviny s pestem (rozmixovaná slunečnicová semínka, piniová semínka, olivový olej, sůl, citrón, kostival, spařené kopřivy, trochu bazalky), rajče, lisovaný salát, bramborový salát, naklíčená vojtěška. 

Neděle

kaseSnídaně: Kaše z ovesných vloček a pohanky s jablečným rozvarem a rozinkami, zelí, tahini, pražená slunečnicová semínka. Kváskový chléb + pomazánka (uzený tempeh, pórek, soyada)

Oběd: Miso polévkapohankový karbanátek (uvařená pohanka, osmahnutá cibule s kysaným zelím, majoránka, česnek. Pohanku smícháme s podušenou zeleninou a zahustíme ovesnými vločkami, dochutíme shoyu a tvarujeme karbanátky, které z obou stran upečeme), hrášková kaše, salát z řepy a popence, lisovaný salát, květ a poupata pampelišky.